helART Alkotóműhely

Minden, ami karácsony, a helART Alkotóműhelyben!

 

Idén mindenképpen sok olyan dolgot terveztem karácsonyra, ami az otthoni alkotásban segíthet nektek és mivel november közepén úgy esett, hogy a Pandémia kellős közepén járunk, ez talán, még inkább aktuálissá vált.

Imádtam ezt a pacit.

Már amikor először megláttam,

tudtam, hogy haza kell vinnem!  

 

                                                 

     

 

 

Miniworkshopok, avagy a bútorfestés új koncepciója!

 

Kb 2 éve tartok workshopokat Sopronban, bútorfestés és felújítás témakörben. Ezalatt a 2 év alatt már nagyon sokatokkal találkoztam személyesen, akár workshopon, akár csak az üzletben, festékvásárlás alkalmával.
Mivel mindannyian mások vagyunk, így mindenkinek más a fontos és más céllal keres meg engem, legyen szó egy örökölt bútordarab átfestésésről, vagy csak pár lakáskiegészítő készítéséről dekorációs céllal, új technikák megismeréséről, de akadt már konyhabútor átalakításba belevágó vevőm is ezidő alatt.

Hogyan használd a stencilt?

 

stencilekkel bármit megfesthetsz

Az előző bejegyzésben már leírtam, illetve elmeséltem nektek a miértet, vagyis, azt, hogy azért is kezdtünk stencilek gyártásába, mert sem megfelelő mintát, sem megfelelő minőséget nem egykönnyen találtam a piacon.

A mai bejegyzésben arról lesz szó, hogy mi is a titka a stencilek használatának!

 

Amikor én először festettem stencillel, nagyon nem sikerült a minta : elfolyt, aláfolyt, nem szabályos körvonalak alakultak ki, csak egy festék paca a felületen. Másodikra is ilyen lett.

Harmadik alkalommal már szkeptikusan álltam hozzá, de előtte amit csak erről találtam a neten, youtubeon és különböző facebook csoportokban, azt elolvastam. Mivel ez kb 3 éve történt, így akkor még nem túl sok infó állt rendelkezésre a témában, sőt sajnos ma sem sokkal jobb a helyzet.

 

Pedig a stencillel festés vagy 3D mintázás nem olyan nagy ördöngösség, a workshopokon is pikk pakk megtanulják a résztvevők! Igazából egy TITKA van : a TÜRELEM ( na meg a jó stencil)

könnyű használat, szép végeredmény

 

Amióta bútorokat festek, mindig küzdöttem a megfelelő stencilek beszerzésével!

A legnagyobb gondot számomra az okozta, hogy sohasem találtam olyan mintát ami éppen megfelelt volna, ezért mindig kompromisszumot kellett kötnöm!

Kb . 1,5 évvel ezelőtt, amikor Istvánnal elkezdtünk együtt dolgozni, merült fel először a gondolat, hiszen az ő CNC marógépe egyértelműen kiváló erre a feladatra!

Aztán annyi minden más történt, hogy nem jutott idő kivitelezni a projektet, egészen idén márciusig

Kb . 1,5 évvel ezelőtt, amikor Istvánnal elkezdtünk együtt dolgozni, merült fel először a gondolat, hiszen az ő CNC marógépe egyértelműen kiváló erre a feladatra!

Aztán annyi minden más történt, hogy nem jutott idő kivitelezni a projektet, egészen idén márciusig.

Szerintem mindenki számára egyértelmű, hogy a bútorok szerelemese vagyok, különösen a régi bútoroké!

Férjem óriási szívfájdalma, hogy amíg őt teljesen lázba hozza egy-egy új bútordarab, konyha vagy akár egy gardrób megtervezése, addig számomra ez egy végtelenül unalmas és sivár folyamatnak tűnik kívűlről nézve.
Amikor viszont vasárnap reggel éppen aludhatnék ameddig akarok -nyilván 2 gyerek mellett bááááármeddig - akkor felpattanok és hajnalok hajnalán elautózok valamelyik bolhapiacra a környéken, csak azért, hogy aztán pár óra múlva hazatérjek egy táskával, amiben egy szerintem tökjó állapotú, kihagyhatatlan vételt képező SZÉK van!

                                                          egy szatyornyi szék

Egy workshop, avagy műhelymunka a helART Alkotóműhelyben mindig pont olyan, amilyenné az aktuális résztvevők, vagyis TI teszitek!

Minden alakalom más és más, csak a tematika adott, ami valójában egy vezérfonal!

Mindig  van egy alap tudásanyag, amit igyekszem átadni a résztvevőknek, de mindig vannak egyedi kérések, kérdések és igények, amiket igyekzem kielégíteni!

 Nemsokára Anyák-napja!

Amiben idén nagyon más lesz ez a jeles nap, az az, hogy a gyerekek sajnos nem járnak sem oviba, sem suliba, így sajnos nincs  lehetőségük meglepetéseket barkácsolni!

 

Van az úgy, hogy annyira sok a tennivaló és valahogy éppen egyik munka sem kifejezett bútorfestés.