helART Alkotóműhely

Milyen is egy workshop a helART Alkotóműhelyben?

helga
helga
2020.05.05 10:29

Egy workshop, avagy műhelymunka a helART Alkotóműhelyben mindig pont olyan, amilyenné az aktuális résztvevők, vagyis TI teszitek!

Minden alakalom más és más, csak a tematika adott, ami valójában egy vezérfonal!

Mindig  van egy alap tudásanyag, amit igyekszem átadni a résztvevőknek, de mindig vannak egyedi kérések, kérdések és igények, amiket igyekzem kielégíteni!

Kezdjük mondjuk a Bútorfestés Alapok workshoppal. Ami biztosan minden alkalommal megtörténik: rengeteg beszélek a különböző anyagokról és eszközökről, miközben ti többnyire még ennél is többet kérdeztek.

Kréta és zománc festékek, vízbázisú és oldószeres, waxok, lakkok, fatapaszok ezekről mindig esik szó.

                                                                

Mivel én Sopronban a HH Vintage Krétafestékek hivatalos viszonteladója vagyok, így nálam ezeket a termékeket tudod kipróbálni és megvásárolni. A HH Vintage Krétafesték az egyetlen magyar gyártású festék a hazai piacon, ami ár és minőség szempontjából is bevált nekem, így esett erre a választásom és ajánlom jó szívvel nektek is a használatát! 

4 alaptechnika van, amit mindig megmutatok: stencilezés festékkel, 3D mintázás, antikolás szárazecset technikával és waxolás.

Ezeken felül szintén mindig van olyasmi, amit ti szeretnétek tudni, így elő szokott még kerülni az aranyozás, dekorwaxok használata, szúlukak eltüntetése, kártevő mentesítés, koptatás visszacsiszolással, vagy ami éppen valakit érdekel.

Mivel a műhelyem Shopként is funkcionál, rengeteg formából vagy táblából választhattok ki egy próbadarabot, amin gyakorolni tudtok. A fa formáim esetében, csakúgy mint a festékeknél, nagyon fontosnak tartom megemlíteni, hogy helyi vállalkozó készíti őket az én elképzeléseim alapján! 

                Fa formák rétegelt lemezből, egyedi tervek alapján                                                         

 

A fa formák közül mindenki választ magának és először ezen mutatom meg az alap festési technikákat, stencil használatát, felirat transzferálását, szárazecset technikát, helyes ecsettartást, rétegvastagságot és a munkamenet sorrendjét.

                                                 Próbatáblák workshopon

 Ezután alapvetően kétféle választási lehetőséged van, hozhatsz magaddal egy kisbútorodat, maximum 50*60*70 méretben, vagy én adok egy fa sámlit, amin a tanult technikákat kipróbálhatod.

 

                                             Saját készítésű fa sámli

 

A saját sámlijaim darabokban érkeznek hozzám és én ragasztom össze őket nektek, van belőle sima fenyő és cirádásabb rétegelt lemez verzió is!

Mindkettő strapbíró, stabil és nem utolsó sorban sok felület van rajta, ahol a tanult technikák közül választva, valamelyiket be is tudod gyakorolni. Itt már mindig többirányba megy el a munka, van aki letisztult, modern felületet fest, van aki pácként használva a krétafestéket a bemosás technikát választja és akad olyan is aki a vintage koptatott hatással próbálkozik.

A végső mozzanat mindig a felület zárása, waxot, lakkot tudtok kipróbálni és eldönteni, melyik a számotokra szimpatikusabb.

                                              kész sámlik a bútorfestő workshopon

A kész darabokat, a próbatáblákkal együtt mindenki hazaviheti magával és a workshop végén mindig van lehetőségetek festékek, ecsetek , eszközök vásárlására is.

Hát így zajlik egy Bútorfestés alapok workshop a helART Alkotó műhelyben! Kb 5 óra, rágcsálnivaló és kávé, tea mindig van és a jó hangulat is garantált!

Az aktuális workshop időpontokat itt találod, jelentkezni a webshopon keresztül tudsz!

Mindenkit várok szeretettel!

helga