helART Alkotóműhely

Ünnep nálunk, készülődés a helART Alkotóműhelyben

helga
helga
2020.11.19 06:45

Minden, ami karácsony, a helART Alkotóműhelyben!

 

Idén mindenképpen sok olyan dolgot terveztem karácsonyra, ami az otthoni alkotásban segíthet nektek és mivel november közepén úgy esett, hogy a Pandémia kellős közepén járunk, ez talán, még inkább aktuálissá vált.

Karácsony közeledtével, hajlamos az ember túlzásokba esni, pedig valójában nem attól válik valami értékesebbé, hogy minél több pénzt költünk rá -sőt- ! Nagyon fontos az együtt töltött idő mennyisége és minősége és hogy mindenki élvezze azt. Nálunk soha nem a volt szokás tízezreket költeni ajándékokra, mi, a férjemmel nem is igazán szoktuk megajándékozni egymást karácsonykor, maximum nagyon jelképes aprósággal, sokkal inkább szól ez az Ünnep a gyerekekről, de az ö esetükben sem a mérhetetlen pénzköltés a cél, hiszen ez a SZERETET ünnepe, az pedig mindig is ingyen volt!

Mivel a 2020-as év sajnos minden szempontból elég borzalmasra sikeredett, ezért még fontosabbnak érzem, hogy egy-egy délutánt vagy hétvégét úgy tudjatok ti is eltölteni, hogy közben sikerüljön az Ünnepre hangolódni is kicsit. Mi nagyon szeretünk barkácsolni, mivel mindig van itthon amiből, hiszen ahogy nekünk Andrissal, kedvenc alapanyagunk a fa, így a gyerekek is ezt szokták meg és mindig van  újabb és újabb ötlet arra, hogy mit készítsünk. Ugyan a nálunk Szenteste szokásos lazacot és bajor krumplisalátát ( nem a gyerekek nem esznek lazacot, mindig van halrudacska is ???? )nem tudom prezentálni nektek, de talán a kézműveskesdéshez hozzá tudok járulni a saját ötleteimmel !

Többféle csomagot, azaz PAKK-ot raktam össze idén, az egészen kicsi, 3-4 éves gyerekek is tudnak vele alkotni, de a felnőttek számára is kikapcsolódást jelent. Mint mindig, a csomagok többféleképpen variálhatóak, színek és minták közül válogathattok, ki-ki amilyet szeretne.

Az alap csomag, ami már tavaly is volt, a Karácsonyfadísz PAKK, 5 alapformával, 2 féle festékkel, sablonnal vagy előre mintázva is kérhető.

A mini deszKARÁCSONYFA PAKK, 40 cm magas, lécekből készült, szintén 2 féle szín, ecset és sablon jár hozzá. Az elkészítését a gyerkőceim (7 és 11 évesek) egy videón mutatják be nektek, hogy még könnyebb dolgotok legyen, sőt itt abszolút látható az is, hogy ennyi idős gyerekek könnyedén megbírkóznak a feladattal!

                                                 

A Mécsestartó PAKK idén abszolút újdonság, bár már tavaly is elérhető volt a szögletes, a csillag viszont teljesen új forma, sőt a kétféle csomag lehetővé teszi azt is, ha csak 1-2, vagy több darabot festenétek.

 

Ami teljesen új PAKK, az a midi méretű deszKARÁCSONYFA, itt már teljes mértékben azokra a felnőttekre gondoltam, akik szeretnének kikapcsolódni és egy, az alapoktól elkészíthető csomagot raktam össze. Mit is jelent ez ? Minden alapanyag és eszköz bele került, a deszkák méretre vágva és előfúrva vannak, így neked csak egy csavarhúzóra lesz szükséged. Mellé készült egy videós útmutató is, ahol az első lépéstől az utolsóig megmutatok mindent, mit hogyan csinálj! Festékek és sablonok, ecset és wax is jár hozzá, így tényleg nincs más dolgod, mint alkotni!

 

Hát ennyi, ezek a PAKK-ok érhetőek el idén a helART Alkotóműhelyben személyesen, Sopronban a Magyar utca 5-ben, vagy a webshopon keresztül is meg tudod rendelni, Foxposttal vagy futárral kiszállítva.

 

Remélem sikerül hozzájárulnom, hogy tartalmasabban teljen a készülődés, viszont mindenki igyekezzen a rendeléssel, mert fix darabszámot készítettem mindenből, ha elfogy, nem lesz után gyártás ????

Kellemes Ünnepeket kívánok Mindenkinek!